Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kuuluuko puhelimen kuulua vain parvekkeella?

Mielipide
 
Juhani Korhonen

Kun ihminen muuttaa uuteen taloon pääkaupunkiseudulla, mielessä siintävät huolettomat päivät: vähään aikaan ei tarvitse miettiä ongelmia. Iloissaan hän kaivaa esiin kännykän, istuu sohvalle ja soittaa ystävälle. Vaan mitä: puhelimesta ei kuulu pihahdustakaan. Ystävät yrittävät soittaa, mutta puhelut eivät pääse läpi. Topakka ääni vain ilmoittaa, että "numeroon ei juuri nyt saada yhteyttä".

Mistä on kysymys? Onhan talo pääkaupunkiseudulla. Ymmärtäisin puhelimen mykkyyden, jos oltaisiin sivukylällä, tunturien katveessa. Eivätkös puhelinyhtiöt mainosta 3g- ja 4g-yhteyksiä ja niiden toimivuutta?

Operaattori vastaa soittopyyntöön. Ystävällinen mies kuuntelee ja kertoo, että ongelma on ilmeisesti tehokkaasti eristävissä laseissa, jotka heijastavat lämpösäteilyä ja estävät puhelinsignaalin pääsyn asuntoon. Lupaavat kohdistella antenneita, mutta sekään tuskin auttaa.

Mitä sitten? Taloyhtiön pitäisi asentaa huoneistoihin signaalin vahvistimet. Se on jo suurempi investointi. Kuka sen maksaa?

Mikä mättää? Eikö jo suunnitteluvaiheessa pitäisi huomioida kuuluuvuus? Onhan puhelin aika tärkeä nykyihmiselle ja turvallisuuskysymys vanhuksille. Eikä nuorempienkaan ole kiva tammikuun pakkasilla odotella puhelisoittoa parvekkeella.

Korvaako operaattori asiakkaalle, kun puhelinta ei voi käyttää normaalisti kotona? Periaattessa kyllä, sanoo ystävällinen ääni.

Toisaalta en ihmettele puhelinongelmaa, kun katson arkkitehdin suunnittelemia avoimia, rautaisia parvekkeen kaiteita. Nyt asukkaat virittelevät erivärisiä rättejä saadakseen vähän yksityisyyttä ja suojaa sateilta. Semmoista suunnittelua.

Juhani Korhonen
Vantaa

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat