Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kaikki eivät tahdo hellettä tai lumista talvea

Mielipide
 
Jouko Tikkanen

Uutisankkurit huohottavat päivästä toiseen helteiden perään. Sama juttu talvella: miksei tule lunta? Ikään kuin toiveet tai rukoukset auttaisivat. Kyllästyttää jo.

Ilmastonmuutoksen ennustettiin tuovan meille Keski-Euroopan säät: leppeää ja lämmintä. Toisin käy. Tulee rankkasateita, helteitä, tulvia, kuivuutta ja myrskyjä.

Terveellisin lämpötila ihmiselle on 10–20 astetta. 30 astetta on suomalaiselle sairaalle ja vanhukselle jo vaarallinen.

Helteillä lämpötila nousee monilla työpaikoilla helposti yli siedettävän, koska ilmastointi puuttuu. Sama koskee asuntoja. Kun helle jatkuu, sisätilat lämpenevät niin, ettei yölläkään saa viilennystä.

Tuntuu siltä, että toimittajat eläytyvät lähinnä rannoilla makailevan nuorison asemaan – ja mökkikansan, joka makoilee laitureillaan. Heitä kuitenkin lienee vähemmistö.

Talveakin hehkutetaan, vaikka me kaikki emme hiihdä. Olennaisin talven tuoma ilmiö kaupungissa ovat lumen poiston kustannukset ja liikennehaitat.

Varsinkin ikäihminen odottaa kauhulla niitä liukuratoja, joita jalkakäytäviksi kutsutaan. Inhimilliset ja taloudelliset kustannukset liukastumisista ovat myös ihan eri luokkaa kuin kesämökillä sattuneista tapaturmista aiheutuneet.

Jouko Tikkanen
Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat