Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Eläimet on alistettu ihmisen valtaan

Mielipide
 
Anja Vitakari

Matti Kosola kirjoitti (HS Mielipide 15. 7.) haluavansa koirattoman kaupunginosan.

Voiko enää eläinvihamielisempää ajatusmaailmaa olla? Eläimet on valitettavasti alistettu tämän luomakunnan kruunun kyseenalaisen vallan ottaneen homo sapiensin alaisuuteen. Eläimet eivät voi itse puhua – siksi olen äänessä niiden puolesta kaikin vallassani olevin keinoin.

On järkyttävä seurata, miten paljon ihmiset ovat tuhonneet tätä yhteistä asuinsijaamme. Mitään merkkiä ihmisten järkiintymisestä ei ole näkyvissä, vaan tuhoaminen jatkuu ja pahenee. Tämä kaikki tapahtuu luonnon meille jo antamista varoituksista huolimatta. Ahneus on saanut vallan, ja kaiken pitää tuottaa aina vain enemmän. Tuottavuuden nimiin uhrataan sekä osa ihmisistä että eläimet. Mikään ei tunnu riittävän.

Asun kaupungissa, jossa tuntuu usein olevan eläinvihamielinen ilmapiiri. Täällä ei silti ole keksitty haluta eläimiä pois luontopoluilta tai koiratonta kaupunginosaa.

Miten osa meistä on voinut vieraantua näin pitkälle elämästä? Eikö meille kaikille löydy sijaa täältä ilman, että eläinmaailma joutuu eristetyksi ja hyväksikäytetyksi?

Anja Vitakari
Kouvola

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat