Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Junalippujen hintavaihtelu tuo valinnanvaraa

Mielipide
 
Antti Tuominen

Eläkeläinen Risto Yli-Tolppa otti mielipidekirjoituksessaan (HS 17. 7.) kantaa VR:n lippujen hinnoitteluun. Hänen mukaansa junalipun hinnan pitäisi pysyä aina samana.

Kaukoliikenteen junavuorojen hinnoittelu perustuu kysyntään. Junalipun hinta vaihtelee junavuorojen ja viikonpäivien välillä. Edullisinta on ruuhka-aikojen ulkopuolella ja hiljaisemmilla junavuoroilla. Junalipun saa myös sitä edullisemmin, mitä aiemmin sen hankkii.

VR on lisännyt asiakkaiden suosimia tarjous- ja kampanjahintaisia matkoja kaukoliikenteessä. Eniten etuja on tarjolla VR:n Veturi-asiakasohjelmaan kuuluville.

Kysyntään ja tarjouksiin perustuva hinnoittelu tuo matkustajalle enemmän valinnanvaraa. Hinnoittelun avulla pystytään myös ennakoimaan ja tasaamaan matkustajamääriä.

Yli-Tolppa nosti esimerkkinä esiin lipun ostamisen matkalleen Hyvinkää–Kerava-välille. Kyseinen yhteysväli sijaitsee VR:n lähiliikenteen vyöhykealueella. VR:n vyöhykeliikenteessä lippujen hinnat pysyvät samoina ajankohdasta ja vuorosta riippumatta, kuten HSL-alueen lähiliikenteessä. Hinnoittelu ei siis perustu kysyntään.

Myyntikanava kuitenkin vaikuttaa jonkin verran lipun hintaan kustannusrakenteen erilaisuuden vuoksi. Vyöhykeliikenteen junalipun saa edullisemmin, kun sen ostaa ennen matkaa lippuautomaatista, mobiilisovelluksesta tai R-kioskista.

Lippujen hinnoista löytyy tietoa VR:n verkkosivuilta ja verkkokaupan matkahausta. Tarvittaessa apua saa palveluasemilta tai asiakaspalvelunumeroista.

Antti Tuominen
suunnittelujohtaja, VR

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat