Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lainaan liittyvät käsitteet ovat hukassa

Mielipide
 
Erkki Kariola

Kreikan tilanne on niin monimutkainen ja poliittinen, että oppineillakin ovat käsitteet menneet sekaisin. Dosentti Risto Pitkäsen ja akatemiaprofessori Martti Koskenniemen (HS Mielipide 19. 7. ja 20. 7.) tulkinnat moraalista lainan takaisin perimisessä ihmetyttävät.

Lainaa nostaessaan lainanottaja sitoutuu maksamaan lainan määräajassa takaisin. Jos lainanottaja rikkoo tietoisesti takaisinmaksulupaustaan, se on moraalitonta. Jos lainanottaja on kyvytön maksamaan lainansa takaisin, lainan ehdot neuvotellaan uudelleen. Ehdot sanelee yleensä lainanantaja. Yli varojen ja toisten rahoilla eläminen on myös yleensä moraalitonta. Joskus se on jopa varastamista.

Jos lainanottaja tietää allekirjoittaessaan lainasopimuksen, ettei kykene tai ei aio maksaa lainaa koskaan takaisin, sitä kutsutaan petokseksi. Jos lainanantaja tietää rahaa antaessaan, että lainanottaja ei maksa rahasummaa koskaan takaisin, se on joko tyhmyyttä tai lahjoitus. On moraalitonta tai poliittisesti tarkoituksellista sotkea lainan ottamiseen ja lainan antamiseen liittyviä termejä.

Erkki Kariola
rahoitusalan ammattilainen, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat