Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kellokosken sairaalaa ei pidä lakkauttaa

Mielipide
 
Entinen potilas

Olen ollut hoidossa Kellokosken sairaalassa ja olen huolissani siitä, että sairaalan toiminta aiotaan siirtää Helsingin Taka-Töölön kaupunkiympäristöön ja Hyvinkäälle (HS 20. 7.).

Psykiatrisessa sairaanhoidossa on kyse myös ulkona tapahtuvasta kuntoutumisesta. Kellokoskella tämä tarkoittaa käytännössä päivittäisiä kävelyretkiä ja oleskelua sairaalan puistossa, poissa kaupungin melusta.

Monelle mielenterveyspotilaalle ja kuntoutujalle ovat tärkeitä myös työtoiminnat, jotka Kellokosken ympäristö mahdollistaa. Sairaalalla on oma kasvihuone ja puutarha sekä ulkotoimintaryhmä, joka tekee ulkotöitä hieman laajemmalla säteellä. Jäisikö tämä kaikki pois, jos osastot siirretään Helsinkiin ja Hyvinkäälle?

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri on määritellyt Kellokosken sairaalan huonokuntoiseksi. Jos sairaala vaatii laajaa peruskunnostusta, se kannattaisi tehdä, sillä sairaala sijaitsee erinomaisella paikalla. Remontin kulut ovat pieni hinta verrattuna niihin etuihin, joita ei voi siirtää.

Osastojen siirtämistä Helsinkiin ja Hyvinkäälle puolletaan sillä, että muu terveydenhoito olisi siellä lähempänä. Onko keskittäminen tässä asiassa paras ratkaisu?

Entinen potilas
Julkaisemme kirjoituksen
poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat