Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

EU-maa ei ole itsenäinen

Mielipide
 
Antero Ollila

Dosentti Risto Pitkänen pohti (HS Mielipide 19. 7.), että on moraalisesti väärin, kun Kreikalta on "viety itsemääräämisoikeus" ja maa pakotetaan hyväksymään sille valmiiksi kirjoitetut lait.

Kukaan ei ole vienyt Kreikalta itsemääräämisoikeutta eli itsenäisyyttä, vaan kreikkalaiset antoivat siitä vapaaehtoisesti valtaosan pois liittymällä EU:hun ja euroon – jälkimmäiseen vielä numerot väärentäen. Nyt on takaisinmaksun aika.

Eikö Pitkänen ole havainnut ristiriitaa itsenäisyyden sekä EU:n ja euron jäsenyyden välillä? Onko hänkin "ostanut" presidentti Martti Ahtisaaren lupauksen, että kun Suomi liittyy EU:hun, itsenäisyys paranee?

Suomessa ilkutaan, että kreikkalaiset saavat maksaa väärennettyään euroonliittymispaperit. Suomessa asioita ei kuitenkaan hoidettu rehellisemmin. Päätökset EU-jäsenyydestä ja euroon liittymisestä olivat lainvastaisia.

Itsenäisen maan tunnusmerkkeinä on pidetty omaa lainsäädäntöä, omaa valuuttaa ja omaa armeijaa. EU-maiden on pakko hyväksyä kaikki EU-lait osaksi kansallista lainsäädäntöä. Se vastaa nykyisin noin 80:tä prosenttia uudesta lainsäädännöstä. Euromailta valuutta meni jo, ja halutessaan EU voi järjestää yhteiset puolustusvoimat.

Nykytilanteessa euromaa on näillä perusteilla enää 40-prosenttisesti itsenäinen. Valtaosa poliitikoista yrittää vakuuttaa, että voimme olla itsenäinen ja samalla euromaa. Se ei onnistu filosofisesti eikä käytännössä.

Antero Ollila
tekniikan tohtori, Porvoo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat