Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Synnyttäjät saavat henkistä tukea

Mielipide
 
Katja Koskinen Vedran Stefanovic

Synnytys ja välitön synnytyksen jälkeinen aika ovat ainutlaatuisia vaiheita elämässä, ja niihin kohdistuu paljon odotuksia. Suurimmalla osalla kaikki sujuu hyvin, mutta osalla synnyttäjistä ja vastasyntyneistä ilmenee ongelmia. Vastuu vauvasta, väsymys ja hormonaaliset muutokset voivat laukaista äidissä voimakkaita reaktioita.

Tavoitteenamme Hyksin synnytyssairaaloissa (Jorvissa, Kätilöopistolla ja Naistenklinikalla) on taata turvallinen ja hyvä synnytys sekä lapsivuodeaika jokaiselle synnyttäjälle ja perheelle. Synnyttäjiä hoidetaan yksilöllisesti heidän tarpeistaan lähtien.

Synnytyksen jälkeen lapsivuodeosastolla seurataan paitsi synnyttäjän fyysistä myös henkistä hyvinvointia. Jokaisen synnyttäjän kanssa käydään synnytyskeskustelu, jonka tavoitteena on tunnistaa kielteinen synnytyskokemus. Tarvittaessa äiti ohjataan synnytyspelon hoitoon erikoistuneen kätilön tai psykiatrisen sairaanhoitajan vastaanotolle.

Kaikki ongelmat eivät tule esiin heti synnytyksen jälkeen. Tällöin neuvolan rooli on tärkeä. Olemme jo vuosia tehneet yhteistyötä neuvoloiden kanssa.

Kuten mielipidekirjoituksissa (HS 28. 6., 6. 7. ja 17. 7.) on tullut esiin, emme onnistu tavoitteessamme täydellisesti. Pyrimme jatkuvasti kehittämään toimintaamme. Tuloksia seurataan erilaisilla laatumittareilla, ja asiakkailta kerätään palautetta. Henkilökunnalle tarjotaan lisä- ja täydennyskoulutusta. Juuri synnyttäneen naisen henkinen tukeminen sekä mielenterveysongelmien tunnistaminen ovat keskeisiä kehittämiskohteita.

Hyksin synnytyssairaaloissa hoidetaan vuosittain yli 14 000 synnytystä. Jokainen synnytys ja perhe on ainutlaatuinen. Pyrimme vastaamaan yhä paremmin synnyttäjien ja vastasyntyneiden tarpeisiin.

Katja Koskinen
ylihoitaja
Vedran Stefanovic
osastonylilääkäri, vt. toimialajohtaja
Hyks Naistentaudit ja synnytykset

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat