Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Startupit edustavat uudenlaista johtamista

Mielipide
 
Heidi Forsström-Tuominen

Ainomaija Haarla kirjoitti osuvasti startup-yritysten ajattelu- ja toimintatapojen oppimisen tärkeydestä isojen organisaatioiden kilpailukyvyn parantajana (HS Mielipide 21. 7.). Juuri ajattelu- ja toimintatavoissa piilee startupien ketteryys liiketoimintaympäristöissä ja houkuttelevuus työnantajana.

Kasvuhakuiset startupit toimivat usein perinteisen johtamisajattelun vastaisesti. Niiden toiminta perustuu usein tiimityöhön, ja niitä johdetaan ilman hierarkiaa ja yksittäistä johtajaa. Tiimin jäsenet ovat tasa-arvoisia ja johtaminen demokraattista. Työntekijöiltä tämä vaatii paljon. Jokaisen on otettava vastuuta ja osallistuttava vuorovaikutukseen.

Tiimin jäsenten välinen epämuodollinen ja avoin vuorovaikutus onkin avainasemassa. Sekä tietoa että tunnetta jaetaan aktiivisesti.

Näin tiimin jäsenille muodostuu yhteinen ymmärrys liiketoiminnasta, ja jokainen jäsen pystyy reagoimaan muutoksiin ja uusiin liiketoimintamahdollisuuksiin nopeasti.

Startupien ajattelu- ja toimintatapojen omaksuminen isoissa, kauan toimineissa organisaatioissa voi olla haastavaa. Kaikille toimialoille startupien tavat eivät sovellu, mutta etenkin korkean teknologian ja esimerkiksi kaupan aloilla suurten organisaatioiden sisäiset tiimit voisivat hyvinkin toimia startupien tavoin. Parhaimmillaan startupien ja isojen yritysten välinen yhteistyö on vastavuoroista oppimista.

Heidi Forsström-Tuominen
nuorempi tutkija
Lappeenrannan teknillinen yliopisto

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat