Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Neste ei osallistu maan kahmintaan

Mielipide
 
Osmo Kammonen

Heini Toikkanen ja Tapani Yrjölä kirjoittivat (HS Vieraskynä 20. 7.) maan kahminnan vaikutuksista. He mainitsivat maakaappausten perussyiksi lihansyönnin yleistymisen ja biopolttoaineiden käytön lisääntymisen aiheuttaman viljelysmaan tarpeen. Kirjoittajat totesivat yhdeksi syylliseksi myös Nesteen biopolttoainetuotannon.

Neste ostaa raaka-aineensa tuottajilta, jotka voivat olla suuria viljely-yhtiöitä tai pienviljelijöitä. Neste ei omista yhtäkään raaka-ainetuotantoon liittyvää hehtaaria missään. Vastuullisena yhtiönä Neste selvittää aina hankkimiensa raaka-aineiden hyväksyttävyyden. Yhtiöllä on selvät linjaukset esimerkiksi sademetsien tuhon estämiseksi ja alkuperäisväestön oikeuksien turvaamiseksi.

Neste tekee suoraan ja erilaisten vastuullisen tuotannon järjestöjen kautta yhteistyötä kansalaisjärjestöjen, paikallisten viranomaisten ja raaka-ainetuottajien kanssa sen varmistamiseksi, että biopolttoaineiden raaka-aine on eettisesti ja hiilijalanjäljeltään kestävää.

EU:n ja Yhdysvaltojen biopolttoainesäädännössä määritellään hyväksyttävä biopolttoaine useasta näkökulmasta. EU on muun muassa rajoittanut peltoviljeltyjen raaka-aineiden käyttöä biopolttoaineissa niin sanotulla ILUC-direktiivillä, joten EU:n enegiapolitiikka ei enää aiheuta maa-alan lisäkysyntää.

Nesteen uusiutuvien raaka-aineiden hankinta on yhä selvemmin siirtynyt jätteisiin ja tähteisiin. Viime vuonna niiden osuus oli jo 62 prosenttia. Kukaan ei raivaa eikä valtaa maata tuottaakseen jätteitä ja tähteitä.

Osmo Kammonen
viestintä- ja brändimarkkinointijohtaja, Neste Oyj

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat