Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Eettisyys mukaan kilpailuttamiseen

Mielipide
 
Veikko Pöyhönen

Terveyspalveluiden kehittäminen on saanut aikaan keskustelua palveluiden ulkoistamisesta. Suurista puolueista erityisesti kokoomus on innokas kilpailuttamaan palveluita.

Pääkaupunkiseudun suurista kunnista Vantaa on ehtinyt kokeilla terveyskeskuspalvelujen ulkoistamista yksityiselle, mutta se palauttaa ne omiin käsiinsä. Myös Espoossa ulkoistamista on kokeiltu, mutta kokeiluinnostus ei toistaiseksi ole levinnyt Helsinkiin. Apulaiskaupunginjohtajaksi palannut Laura Räty (kok) on yhä innokas ulkoistamaan Helsingin terveyspalveluita. Vihreät näyttävät empivän. Sdp puolestaan kannattaa kaupungin järjestämiä terveyspalveluita.

Kun poliittinen tahtotila saattaa kuitenkin vahvistua kilpailuttamisen hyväksi, on muistutettava, ettei eettisiä perusteita pidä unohtaa. Kilpailuttamisessa tulisi huolehtia siitä, että veroja välttelevät, voittonsa veroparatiiseihin siirtävät yhtiöt suljetaan kilpailutuksen ulkopuolelle. Ei ole terveyspalveluiden arvon mukaista, että veroja kiertävät yhtiöt saisivat tehdä kovaa bisnestä ihmisten terveyteen välittömästi liittyvissä palveluissa.

Veikko Pöyhönen
opetusneuvos, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat