Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Insesti vaurioitti elämääni

Mielipide
 
Uhri

HS julkaisi (19. 7. ja 20. 7.) eri asiantuntijoiden mietteitä siitä, kuinka toimia kohdatessaan tilanteen, jossa lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö tulee julki. Tätä häpeällistä ja vaikeaa aihetta kommentoitiin vain vähän, ymmärrettävästi: kuka nyt haluaisi ajatella tällaisia asioita keskellä kaunista kesää?

Keskusteluista puuttui yksi tärkeä tekijä: insesti. Kuka haluaa puuttua tilanteeseen, jossa hymyilevä, lasten harrastuksissa aktiivisesti mukana kulkeva isä onkin paha? Entä jos urheilullinen veli satuttaa pienempää sisarustaan tavalla, joka murskaa tämän peruuttamattomasti? Oksettavuus pahenee, jos puhumme äidistä, joka ei kunnioita lapsensa fyysisiä ja psyykkisiä rajoja. Voiko sellaista edes olla? Kyllä voi.

Elämäni vaurioitui ollessani pieni, kun minua isompi sisar satutti minua tavalla, joka rikkoi perusluottamukseni elämään. Minua ei suojeltu perheeni sisällä. Kuinka siis uskaltaisin vieläkään luottaa kehenkään? Ajattelen ja näen silmissäni juuri nyt, miten moni kääntää katseensa muualle, jotta lapsen hyväksikäyttö ei edelleenkään tulisi nähdyksi.

Uhri
Julkaisemme kirjoituksen poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat