Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ilman riskinottoa harvoin saa mitään

Mielipide
 
Annamari Jukko

HS (23. 7.) kertoi vanhusten omaisille suunnatusta Elffe Musiikki -palvelusta, joka tuottaa vanhuksille vapaa-ajan toimintaa. Juttua varten haastatellut professorit toivat esiin suuren joukon palveluun liittyviä huolia: Kuka kantaa vastuun, jos vanhus kaatuu ja murtaa nilkkansa, kun häntä viedään konserttiin? Pitäisikö yksityisille vanhuspalveluille saada tarkempi valvonta? Entä jos vanhuksen ja nuoren välille syntyy vaikea riippuvuussuhde? Haluaako vanhus todella ostetun ystävän?

Pitäisikö meidän suomalaisten huolestua samalla tavalla kaikista muistakin palveluista?

Ilman riskinottoa elämässä harvoin saa mitään. Annetaan ihmisten ottaa riskejä ja ostaa itselleen tai sallia omaistensa ostaa heille seuraa erilaisin tavoin maksamalla vaikkapa kaljasta, golfista tai Elffe Musiikin ystäväpalvelusta. On myös syytä muistaa, että nämä maksulliset palvelut ovat yleensä vuorovaikutustapahtumia, jotka voivat olla palvelun tarjoajallekin paljon merkityksellisempiä kuin päälle päin näyttäisi.

Eräs kotipalvelussa työskennellyt nuori nainen kertoi ystävälleen hoidettuaan pitkään iäkästä rouvaa: "Tuon rouvan luona ensimmäistä kertää elämässäni olen kokenut, että joku todella välittää minusta."

Annamari Jukko
Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat