Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomi voisi olla avaruustutkimuksen suurvalta

Mielipide
 
Jari Huhtala

Suomessa puhutaan paljon innovatiivisuudesta ja uusien työmahdollisuuksien luonnista – jotain tällaistahan on kirjattu hallitusohjelmiinkin jo vuosien ajan.

Viime syksynä kotimainen avaruustekniikka saavutti jälleen menestystä, kun Suomessa kehitettyjä mittalaitteita oli luotaimen matkassa komeetta 67P/Churyumov-Gerasimenkolle, jonne laskeuduttiin onnistuneesti viime marraskuussa. Tähdet ja avaruus -lehti ja HS:kin uutisoivat asiasta tuoreeltaan.

Mutta missä olivat päättäjät? Soitettiinko Yleisradiossa Porilaisten marssi tapahtuman kunniaksi? Entä hehkuttivatko poliitikot tätä saavutusta?

Avaruustekniikkaan ja koulutukseen pitäisi panostaa kunnolla, jotta Suomesta tulisi avaruustutkimuksen pieni suurvalta. Mistään tällaisesta ei näkynyt jälkeäkään. Asiaa ei edes mainittu poliittisissa puheissa. Ajankohtaisempaa taisi olla kinastelu maahanmuutosta. Hallitus aikoo vieläpä leikata koulutusmäärärahoja.

Olen pitkään ihmetellyt maassamme vallitsevaa toimettomuutta ja apaattisuutta. Vika on päättäjissä eikä suinkaan tutkijoissa, keksijöissä ja yrittäjissä.

Jari Huhtala
Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat