Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sisäkuuluvuutta voisi parantaa wlan-verkolla

Mielipide
 
Jari Ala-Ruona

Juhani Korhonen (HS Mielipide 18. 7.) ja Juha-Matti Tilli (24. 7.) pohtivat tahoillaan, miten matkapuhelinten kuuluvuutta energiatehokkaissa rakennuksissa voi parantaa.

Viestintävirastokin on antanut ohjeita kuuluvuuden parantamisesta lisäantenneilla. Ohjeistuksen tehnyt työryhmä kaavaili myös keinoja vaikuttaa sisäkuuluvuuteen jo rakennusten suunnitteluvaiheessa esimerkiksi kehittämällä rakennusmateriaaleja.

Ehdotetut menetelmät vaativat asukkailta, taloyhtiöiltä ja rakennusteollisuudelta kalliita ja monimutkaisia investointeja sekä matkapuhelinoperaattoreilta laajaa kotitukiasemien tarjontaa. Suomi on yhä radiotekniikan edelläkävijä, ja on kummallista, että maailmalla jo yleisesti käytössä olevaa wlan-tekniikkaa ei ole esitetty vaihtoehdoksi.

Wlan-tukiasema löytyy lähes jokaisesta suomalaisesta kodista. Operaattori voi tarjota sen avulla palveluja, jotka parantavat sisäkuuluvuutta merkittävästi. Yhdysvalloissa ja Britanniassa näin on jo tehtykin. Olen työnantajani kautta ollut toteuttamassa T-Mobilelle palvelua, jonka piirissä on jo runsaat neljä miljoonaa käyttäjää. Tällaisia palveluja on saatavilla useisiin älypuhelimiin.

Rakennuskantaamme ei siis tarvitse porata reikiä radioaalloille.

Jari Ala-Ruona
hallituksen jäsen, Movial
Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat