Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Verottajan ohje palkinnoista on puutteellinen

Mielipide
 
Teppo Aro

Verohallinto antoi lokakuussa 2014 ohjeen muun muassa urheilukilpailuissa saatujen palkintojen verotuksesta. Ohjeen mukaan palkinnot arvostetaan tuloverotuksessa käypään arvoon.

Palkinnon antajan on ilmoitettava palkinnot 100 euron ylittävältä osalta. Saajan tulee kuitenkin ilmoittaa omassa verotuksessaan kaikki saadut palkinnot, jotka ovat verotettavaa ansiotuloa.

Ohjeessa ei kuitenkaan otettu lainkaan kantaa siihen, onko palkinnon saajalla oikeus vähentää verotuksessa kilpailuista aiheutuvia kustannuksia.

Jos siis esimerkiksi palkinnon käypä arvo on 100 euroa, osanottomaksu 20 euroa ja matka kilpailupaikalle 40 kilometriä, eikä sinne pääse julkisille kulkuvälineillä, onko verovelvollisella oikeus vähentää 100 euron verotettavasta tulosta kilpailumaksu 20 euroa sekä matkakustannusten korvauksena 40 kertaa 0,44 eli 17,60 euroa? Verotettavaksi tuloksi jäisi tällöin 100 euron sijaan 62,40 euroa.

Mikä on tilanne silloin, jos kyseisen palkinnon saaja osallistuu vuoden aikana viiteen eri kilpailuun, kunkin kilpailun osanottomaksu on 20 euroa ja matkakulut ovat yhteensä 88 euroa? Muodostuuko verovelvolliselle tällöin lainkaan verotettavaa tuloa? Vahvistetaanko tältä osin verotuksessa tappiota 88 euroa?

Verohallituksen ohje on sekä verovelvollisten että verovalmistelijoiden kannalta täysin epätyydyttävä. Ohjetta tulisikin täsmentää vähintään esimerkein.

Teppo Aro
KHT, varatuomari, Oulu

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat