Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lasten kuvien julkaisulla on turha pelotella

Mielipide
 
Vanamo Seppä

Mielipidesivuilla kirjoitettiin hiljattain, että lapsellakin on oikeus yksityisyyteen. Totta, mutta pelottelulla saamme aikaan vain huonoa.

Lienee paikallaan, että koulut ja päiväkodit kysyvät vanhempien luvan juhla- ja tapahtumakuvien julkaisuun. Yleensä lapset kuitenkin pitävät kuvia itsestään ja kavereistaan hauskana juttuna. Koulukuvat ovat tärkeitä – jos eivät heti, niin muutaman vuoden kuluttua, kun ystävät ovat hajaantuneet eri puolille maailmaa. Tässä kuvaan tulevat Facebook, Twitter ja Instagram – kaikki nuo uuden ajan "kirjeenvaihtovälineet".

Nykyinen maailma on kuvallinen. Melkein jokaisella on kännykkäkamera, ja kuvia näpsitään siellä ja täällä. Laatu voi sitten olla mitä sattuu.

Minä olen mummo. Jaan onnellisena mummoudestani ja lapsenlapsestani aina silloin tällöin jonkin kuvan. Toivon todella, ettei kukaan lapsen lähellä pelottele häntä kuvien vaarallisuudella. Kyllä mummot ja vaarit tajuavat, että lapsi kasvaa ja kuva saattaa tulla esiin joskus vuosien kuluttua, mutta jos kuva on hyvä, mitähän haittaa siitä sitten voisi olla?

Jos ihan vainoharhaiseksi ruvetaan, niin lapsiahan kannattaisi kieltää liikkumasta yleisillä paikoilla – siellähän saattaa joutua kameran silmään. Järkevä keskustelu nuorten kanssa kuvien laadusta ja sisällöstä on tärkeää, mutta turha pelottelu pois.

Vanamo Seppä
Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat