Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Palkkojen pitää joustaa taloustilanteen mukaan

Mielipide
 
Aale Roos

Nyt olisi hyvä hetki siirtyä kiinteistä palkoista joustaviin palkkoihin. Euro on vienyt meiltä devalvaation, ja siksi palkkojen pitää joustaa talouden mukaan niin yksityisellä kuin julkisellakin sektorilla.

Joustolle pitää olla selkeät pelisäännöt – esimerkiksi niin, että työntekijöiden bonukset riippuvat johdon bonuksista ja maksetuista osingoista. Toisin sanoen yritys ei voi maksaa osinkoja eikä bonuksia johdolle, jos työntekijät eivät saa omia bonuksiaan, ja johtajien bonusten suuruus vaikuttaa myös työntekijöiden bonuksiin.

Julkishallinnossa bonusten pitää kytkeytyä valtion tai kunnan talouteen sekä bonuksiin, joita yksityisellä puolella maksetaan. Perussääntö on, että bonuksia maksetaan vain, jos kassassa on rahaa ja tavoitteet on saavutettu. Julkishallinnon bonukset eivät saa ylittää yksityisen puolen keskimääräisiä bonuksia, jotta virkamiesten bonukset eivät kasva kohtuuttomiksi.

Joustaviin palkkoihin siirryttäessä pitää tarkistaa verotuksen ja erilaisten tulorajojen sääntöjä niin, etteivät bonukset kiristä verotusta tai johda tulorajojen ylityksiin. Muuten loppuvuoden hyvä bonus voisi olla taloudellinen katastrofi pienituloiselle.

Aale Roos
Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat