Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Erityisryhmien seksuaalioikeuksia edistetään

Mielipide
 
Jonna Oksanen

Helsingin Sanomien verkkosivuilla kerrottiin hiljattain, kuinka vammaisjärjestöt loistivat poissaolollaan Helsinki Pride -tapahtumasta ja kuinka vammaisten ja erityisryhmiin kuuluvien seksuaalisuutta ja sen moninaisuutta ei huomioida. Juttu antoi asiasta yksipuolisen kuvan.

Autismisäätiön seksuaalikasvatushankkeessa on juuri julkaistu 124-sivuinen opas, jonka pääkohderyhmä ovat autismin kirjon nuoret ja aikuiset. Opas kuitenkin soveltuu ennakkoarvioiden mukaan hyvin myös muille erityisryhmille ja kaikille, jotka haluavat lukea selkeästi kirjoitettua tietoa seksuaalisuudesta, seksistä ja ihmissuhteissa tarpeellisista taidoista. Yksin ja kaksin -hanke on ollut käynnissä vuodesta 2013.

Helsinki Prideen yritettiin itse asiassa saada osallistujia kokoon viime vuoden kesällä, mutta yhtälö ei toiminut: äänet, ihmisjoukot, valot ja muut ärsykkeet aiheuttavat autisteille tunnetusti enemmän stressiä kuin valtaväestölle. Niinpä osallistuminen peruuntui.

Erityisryhmien seksuaalioikeuksien paremman toteutumisen eteen tehdään kuitenkin töitä. Sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuus on hankkeessamme ollut tärkeä asia, sillä tutkimuksen mukaan autismin kirjon keskuudessa tämä moninaisuus on yleisempää kuin koko väestössä.

Jonna Oksanen
projektisuunnittelija, Yksin ja kaksin -seksuaalikasvatushanke
Autismisäätiö

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat