Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vastavalkea ei ole disinformaatiota

Mielipide
 
Vesa Raiskila Hossein Bahmanpour

Janne Riiheläinen leimasi blogissaan (HS.fi 24. 7.) suomalaiset vaihtoehtomediat, mukaan lukien Vastavalkean, "disinformaatioksi".

Leimatessaan Vastavalkean disinformaatioksi Riiheläinen leimasi myös julkaisemamme tietokirjailijoiden, tutkijoiden, akateemikoiden ja diplomaattien artikkelit disinformaatioksi. Tällainen ei ole vain toimituksen mustamaalausta vaan myös avustajiemme älykkyyden aliarviointia. Toisin kuin Riiheläinen vihjaili, Vastavalkea on itsenäinen, aktiivisten kansalaisten perustama media. Riiheläisen kannattaisi ehkä hyväksyä se, että monet suomalaiset eivät näe Ukrainaakaan demokratian tyyssijana ja katsovat – tunnetun amerikkalaisen toisinajattelijan Noam Chomskyn tavoin –, että myös länsimaiden toimissa voi olla kritisoitavaa.

Leimakirveiden heiluttelu ei kuulu sivistyneeseen yhteiskuntaan. Se on halpa tapa koettaa välttää keskustelu aiheista, joista ei haluta keskustella.

Se, että Vastavalkeassa esitetään valtavirrasta poikkeavia näkökulmia, ei tee siitä disinformaatiota. Näkökulmat rakentuvat faktoille. Itse kukin voi tutustua artikkeleihin verkossa.

Vesa Raiskila
toimitussihteeri
Hossein Bahmanpour
toimittaja
Vastavalkea-verkkolehti

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat