Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Urheilupalkintojen verotuksesta on tulossa ohje

Mielipide
 
Tero Määttä

Teppo Aro viittasi (HS Mielipide 26. 7.) Verohallinnon ohjeeseen "Apurahojen, stipendien, tunnustuspalkintojen ja muiden palkintojen verotus". Hän kaipasi ohjeeseen ohjeistusta urheilukilpailupalkinnon saamisesta aiheutuneiden kulujen vähentämisestä.

Tuloverolain pykälän 29 mukaan verovelvollisella on oikeus vähentää tuloistaan niiden hankkimisesta tai säilyttämisestä johtuneet menot – niin sanotut luonnolliset vähennykset. Tämä yleisperiaate koskee myös kilpailuissa saatuja veronalaisia palkintoja.

Ohjeen painopiste on apurahojen, stipendien ja tunnustuspalkintojen verotuksessa. Tästä syystä ohjeen lopussa käsitellään muiden palkintojen verotusta hyvin suppeasti.

Urheilukilpailuissa saatujen palkintojen verotuksesta ollaan parhaillaan laatimassa erillistä ohjetta, jossa käsitellään tarkemmin myös tällaisista palkinnoista vähennyskelpoisia menoja. Uuteen ohjeeseen tulee Aron kaipaamia esimerkkejä.

Luonnollisia vähennyksiä ei ole lueteltu tuloverolaissa tyhjentävästi, joten täysin tyhjentävää ohjetta kaikista kulloinkin vähennyskelpoisista menoista on mahdoton laatia. Verohallinnon nettisivuilla (www.vero.fi) jo nyt olevissa ohjeissa "Tulonhankkimiskulut ansiotuloista" ja "Verotettavan tulon laskeminen henkilöverotuksessa" on kerrottu erilaisten kulujen vähentämisestä ansiotuloista ja verotettavan tulon laskemisesta.

Tero Määttä
johtava veroasiantuntija
henkilöverotuksen ohjaus- ja
kehittämisyksikkö, Verohallinto

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat