Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Elffe-palvelu on tervetullut lisä tarjontaan

Mielipide
 
Alma Keskitalo

Luin hämmästellen kirjoituksen (HS 23. 7.), jossa kritisoitiin ikäihmisille suunnattua uutta Elffe-palvelua. Yritysidean takana ovat Aalto-yliopiston nuoret opiskelijat. Satu Pajuriutan kirjoitus (HS Merkintöjä 28. 7.) vastasi sitä vastoin omaa näkemystäni.

Jokaisen ikäihmisen – kuten kenen tahansa – ihanne on viettää aikaa ja virkistäytyä rakkaiden ystävien ja sukulaisten seurassa. Ikätoverit ovat seuraava luonnollinen viiteryhmä. Vapaaehtoistoiminta tulisi ehkä sitten. Elffen kaltainen palvelu voisi tulla kyseeseen näiden vaihtoehtojen jälkeen.

Miten poikkeuksellista ja tervetullutta, että nuoret miehet ovat kiinnostuneet ikäihmisten hyvinvoinnista! Hoito-, hoiva- ja terveydenhuoltoaloilla on loputon pula miehistä. Nämä nuoret ovat halukkaita parantamaan lähimmäisen arkea, mutta koska he ovat reippaita ja aloitekykyisiä, he koettavat yhteiskunnallistaa ruohonjuuritason toimet laajemmin vaikuttaviksi.

Tulonsiirto vanhemmilta nuoremmille on luontevaa juuri työn kautta. Vapaaehtoistyö on mahtava juttu mutta onnistuu ehkä paremmin niiltä, jotka saavat tulonsa jostain muualta.

Palveluseteleillä tai yhteiskunnan ostopalveluna Elffe-musiikin kaltaisia palveluja voisivat halutessaan valita myös vähävaraiset.

Alma Keskitalo
erikoislääkäri, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat