Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Työntekijän voi olla mahdotonta joustaa

Mielipide
 
Taina Karrikka

Aale Roos (HS Mielipide 27. 7.) kirjoitti, että palkkojen pitää joustaa taloustilanteen mukaan. Kirjoituksessa puhutiin työntekijöiden ja johdon bonuksista. Joustava palkka ja bonus ovat eri asioita. Meidän työntekijöiden varsinainen työtulo muodostuu palkasta, joka maksetaan säännöllisesti kerran tai kaksi kuukaudessa.

Jos leikitään ajatuksella, että tuon palkan pitäisi joustaa – tietysti alaspäin, kun taloustilanne on niin heikko –, miten hoidetaan kotitalouksien kiinteät kulut? Vuokra, ruoka, päivähoitomaksut, vakuutukset, sähkö ja vesi? Ei tavalliselle duunarille jää palkasta mitään ylimääräistä, joka voisi "joustaa", kun menee huonosti. Vai ilmoitanko vuokraisännälle, että maksankin vain tämän verran, kun taloustilanne on huono?

Pienissä ja keskisuurissa yrityksissä harvemmin jaetaan ylimääräisiä bonuksia työntekijöille, eikä niitä taideta kovin paljon jakaa isoissa pörssiyhtiöissäkään. Onko julkishallinnossa todella tällainen bonuskäytäntö?

Suuryritysten johtajille sen sijaan, meni yhtiöllä sitten hyvin tai huonosti, maksetaan bonuksia, vaikka hekin nauttivat käsittääkseni jonkinlaista kuukausipalkkaa. En ymmärrä tätä ajattelumallia, että vain työntekijöiden pitää joustaa. Kotimaan talous pyörii kuitenkin suurelta osin juuri meidän toimeentulomme ansiosta.

Taina Karrikka
Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat