Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Junayhteys lentokentälle on liian hidas

Mielipide
 
Harri Lauronen

Uusi junayhteys Helsinki-Vantaan lentokentälle herätti toiveita siitä, että meillä Suomessakin olisi joustava yhteys lentokentälle. Yhteys on kuitenkin suunniteltu paikallisjunan varaan, ja se parantaa erityisen hyvin Vantaan eri lähiöiden kulkuyhteyksiä.

Tiedot ensimmäisiltä kolmelta viikolta kertoivat, että junat olivat pysyneet aikataulussaan vain kahtena päivänä (HS Kaupunki 24. 7.).

HS:n jutussa haastatellut vetosivat teknisiin vikoihin pääradalla ja Helsingin ratapihan sekä Hennalan vaihteen korjaukseen. VR:n lähiliikenteen palvelupäällikön mukaan kuljettajien ohjeistuksia tarkistetaan elokuun lopulla saatujen kokemuksien jälkeen.

Näitä koottuja selityksiä saamme varmaan kuulla vastedeskin, jos vastuulliset eivät katso itseään peilistä ja muuta yhteyttä suoraksi kenttäjunaksi. Kenttäjunia pitäisi kulkea 15 minuutin välein, 20 tuntia vuorokaudessa. Niiden väliin voisi lähettää paikallisia tarpeita tyydyttävät junat. Helsingin keskustasta lentokentälle ajettaessa pitäisi pysähtyä vain Pasilassa ja Tikkurilassa. Ainoastaan siten yhteys voisi olla nopea vaihtoehto, kun mennään lentokentälle.

Kentältä keskustaan voi tietysti tulla toista kautta eli hitaammin. Samalla turistit saisivat tutustua Vantaan ja Helsingin lähiöiden asemien eri ilmeisiin. Riittäisi kotiin kertomista.

Taksit ja bussit säilyvät hyvinä vaihtoehtoina, varsinkin kun juna on nyt niin hidas ja usein myöhässä.

Toivoisin myös, että Vantaalla olisi niin hyvä itsetunto, että voisimme unohtaa kaksoisnimen Helsinki-Vantaa. Kentän uudeksi nimeksi annettaisiin Helsinki airport.

Harri Lauronen
Jätkäsaari, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat