Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Eläkeläisten verotusta kohtuullistettava

Mielipide
 
Jukka Jalonen

Entinen valtiovarainministeri Antti Rinne (sd) on taivastellut eroa yritysjohtajien ja palkansaajien tulojen kasvun välillä. Työeläkeindeksin nousu jäi kuitenkin palkkojen kasvuakin alhaisemmaksi, ja Rinne vielä viimeksi itse leikkasi sen korotuksen 1,1 prosentista 0,4 prosenttiin. Näin siitä huolimatta, että lähes kahdenkymmenen viime vuoden aikana palkat ovat kasvaneet liki kaksi kertaa enemmän kuin eläkkeet.

Demaripomoa ei näytä huolestuttavan eläkeläisten tilanteen kurjistuminen. Ehkä siksi, että hän on ollut itse luomassa tilannetta. Sen sijaan Rinne tuntuu kadehtivan yritysjohtajien tulojen kasvua, jonka rahoittajina ovat olleet lähinnä yksityiset yritykset ja joista johtajat maksavat progressiivisesti yhä enemmän veroja.

Näyttää siltä, että Rinnettä kiinnostaa eläkeläisissä ainoastaan heidän muuttonsa estäminen keveämmin verottaviin maihin. Eikö mieluummin kannattaisi kohtuullistaa eläkeläisiin kohdistuvaa verotusta maassamme? Nyt tuntuu siltä, että halutaan vain pitää lypsylehmät navetassa kurjistumassa. Tämäkö luo sitä talvisodan henkeä, jota maamme tarvitsisi selvitäkseen taloudellisista vaikeuksistaan?

Jukka Jalonen
Espoo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat