Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yhteiskunnan eheys vaatii kaikkien panosta

Mielipide
 
Majid Hakki

Meidän kaikkien, jotka olemme muuttaneet Suomeen ja asumme Suomessa, tulee noudattaa Suomen lakeja. Suomalainen järjestelmä ei ole täydellinen, mutta se on varmasti yksi maailman parhaista.

Ääriliikkeillä ei ole mitään tekemistä monikulttuurisuuden kanssa. Ne haluavat asettaa kaikki ihmiset omaan muottiinsa. Niille on vain yksi uskonto ja jumala, joihin koko maailman on uskottava.

Tässä mielessä jihadistit, Isis-terroristit ja äärioikeistolaiset noudattavat samaa ideologiaa. Meidän pitää etääntyä näistä ryhmittymistä ja laajentaa yhteisymmärryksen vyöhykettä. Kaikilla ihmisillä eri puolilla maailmaa on oikeus elämään ja oikeudenmukaiseen kohteluun.

Jos haluamme päästä eroon massamaahanmuutosta, meidän tulee auttaa sorrettuja kansoja. On hyvä muistaa, että yli 1,5 miljoonaa suomalaista asuu ulkomailla, lähes 400 000 Ruotsissa. Siellä he kohtaavat usein ennakkoluuloja, joiden mukaan suomalaiset ovat rikollisia ja juoppoja.

Kun kansakunnalla menee huonosti, muualta tulleet ja vähemmistöt on helppo nostaa syntipukeiksi. Elämme arvokriisiaikakaudella, jossa luottamus yhteiskunnan jäsenten kesken on hyvin heikko. Meidän ei pidä antaa periksi, vaan tehtävämme on muuttaa suunta. Suomessa on mahdollisuus toteuttaa parhaat unelmat.

Viisikymmentä vuotta sitten elämä oli yksinkertaista: ei ollut verkostunutta yhteiskuntaa, ei ollut internetiä, ihmiset elivät pienissä yhteisöissään, ja kaikki olivat samanlaisia. Silloin puhuttiin harvoin moninaisuudesta.

Nykyisin olemme osa koko maailmaa ja purjehdimme kaikki samassa laivassa. Jos pohjaan tulee pieni reikä, koko alus voi upota. Suomalaisen yhteiskunnan eheys vaatii kaikkien tasavertaista, rakentavaa dialogia ja luovaan kehitykseen tähtäävää osallistumista.

Majid Hakki
diplomi-insinööri, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat