Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yritysten pitäisi hyödyntää henkilöstön koko osaaminen

Mielipide
 
Paula Kemppinen

Jari Ruokolainen kirjoitti (HS Vieraskynä 29. 7.) erinomaisesti maamme teollisuuden kilpailukyvystä ja innovaatioiden vaikutuksesta menestykseen.

Olen ihmetellyt 25 viime vuotta, miksi yritysten ainoa keino pyrkiä tervehdyttämään kilpailukykyään ja tuloskuntoaan näyttää olevan henkilöstön vähentäminen, vaikka sillä on nähty olevan vain tilapäinen vaikutus. Yrityksissä ei vieläkään ymmärretä henkilöstön arvoa osaamispääomana ja strategisena kilpailuetuna.

Yritysten tulisi panostaa nykyistä enemmän ydinosaamiseensa – innovaatioiden ja uusien liikeideoiden kehittämiseen. Siihen tarvitaan kaikkia yrityksen työntekijöitä, ei vain ylintä johtoa. Tämä edellyttää, että yritykset selvittävät koko henkilöstönsä osaamisen ja hyödyntävät sitä poikkitieteellisesti.

Yritysten tulisi palkata enemmän väitöskirjan tehneitä tai sitä tekemässä olevia tutkijoita johdon konsulteiksi. Tällöin myös uusin tutkimustieto välittyisi ja tulisi hyödynnetyksi strategiatasolla yritysjohdossa.

Yrityksen strategia tulisi kirjata niin, että se on vietävissä yrityksen omien resurssien toimesta käytäntöön taktisella ja operatiivisella tasolla. Strategian käytännön tasolle viemisessä kannattaa käyttää yrityksen projektijohtamisen ammattilaisia.

Paula Kemppinen
Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat