Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Enemmistön tulee palauttaa arvot paikalleen

Mielipide
 
Aziz Sheikhani

Monikulttuurisuudella on erilaisia määritelmiä, mutta se yksinkertaisesti kertoo moninaisuuden läsnäolosta yhteiskunnassa. Monikulttuurisuus on itse asiassa neutraali, luonteeltaan myönteinen asia, kuten moninaisuuskin. Ratkaisevaa on, miten ja kuinka monikulttuurisuuden edustajat tulevat keskenään toimeen.

Monikulttuurisuuden tulkitseminen ja määritteleminen radikaalien näkökulmien ja teorioiden valossa heikentää moninaisuuksien ja niiden edustajien myönteistä vuorovaikutusta.

Kukaan ei ole toista arvokkaampi, ja kulttuurit kulkevat samaa rataa. Vapaassa yhteiskunnassa kulttuurit ovat rinnakkaisia, ja niiden edustajat kunnioittavat aidosti oman kulttuurin ulkopuolella olevia kulttuureita.

Vihan lietsominen ja viholliskuvien kehittäminen jostain yhteiskunnan osasta vaarantavat sisäistä rauhaa ja tuottavat pitkällä aikavälillä vihamielisyyttä ja kielteisyyttä.

Näyttää siltä, että politiikanteko on muuttunut. Osa poliitikoista ja puolueista ei enää ymmärrä politiikkaa yhteisten asioiden hoitamisena vaan omien uhkakuvien tuomisena esiin.

Nykyinen tilanne on kehittynyt menneiden tapahtumien ketjuna. Kansalaisilla on valinnanvastuu ja puolueilla yhteiskunnallinen vastuu. Kansat ja valtiot eivät vahvistu vihapuheella eivätkä vitsailemalla televisiossa tai tekemällä vihakirjoituksia.

Enemmistön asenne ja vähemmistön asema kertovat monikulttuurisuuden läsnäolosta yhteiskunnassa. Demokraattisessa yhteiskunnassa enemmistön tehtävänä on palauttaa arvot paikalleen ja luopua ääriaatteiden ja puolueiden tukemisesta vaikkapa vaalien kautta.

Monikulttuurisuuden vastustaminen ja maahanmuuttajien syyttäminen yhteiskunnan ongelmista eivät vie parempaan suuntaan. Moninaisuuden ja erilaisuuden vihaaminen eivät paranna Suomen hyvinvointia eivätkä auta maan taloustilannetta. On katsottava peiliin ja mietittävä ongelmien alkujuurta sekä omia ajatuksiamme ja tekojamme.

Aziz Sheikhani
Espoo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat