Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Aika ajoi Fennovoiman ydinvoimalahankkeen ohi

Mielipide
 
Liisa Rohweder

Helsingin Sanomien TNS Gallupilla heinäkuun puolivälissä teettämän tutkimuksen mukaan 48 prosenttia suomalaisista vastustaa Fennovoiman Pyhäjoen ydinvoimalahanketta ja 34 prosenttia on rakentamisen kannalla (HS 2. 8.).

WWF:n aivan samaan aikaan Taloustutkimuksella teettämän, vastaavan tutkimuksen tulokset ovat hankkeelle vielä tylymmät: 51 prosenttia kysytyistä vastustaa ja vain 29 prosenttia kannattaa voimalan rakentamista.

Nyt hanketta ollaan jälleen käsittelemässä valtioneuvostossa keskustalaisen pääministerin johdolla. Keskustan kannattajat varmaankin seuraavat tulosta tarkasti. Taloustutkimuksen kyselyn mukaan heistäkin puolet (49 prosenttia) on hanketta vastaan ja vain 33 prosenttia kannattaa sitä.

Sen jälkeen, kun eduskunta aikoinaan äänesti Fennovoiman ydinvoimalan puolesta, tilanne on muuttunut sekä itse hankkeen että sen toimintaympäristön suhteen. Tavallisten suomalaisten lisäksi myös Suomen teollisuus on menettänyt uskonsa hankkeeseen, eikä sen kannattavuuteen luottavia uusia osakkaita ole ilmaantunut. Toisaalta uusiutuva energia on rynninyt voimalla markkinoille.

Vastuullisuutta niin politiikassa kuin liiketaloudessakin on se, että myönnetään virheet ja aloitetaan alusta. Myös hallitusohjelmassa korostetaan uusiutumisen välttämättömyyttä ja rohkeutta irtaantua vanhoista jäykistä toimintatavoista. Hallituksen on myönnettävä, että aika ajoi jo Fennovoiman hankkeen ohi.

Liisa Rohweder
pääsihteeri, WWF Suomi

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat