Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pyöräkaistojen maksajia olisivat Kallion asukkaat

Mielipide
 
Ilkka Tammisola

Toimittaja Kalle Silfverberg ehdotti Helsingin liikennesuunnittelijoille, että Hämeentielle maalattaisiin katuun pyörän kuvat ja henkilöautot ohjattaisiin toisaalle (HS Kaupunki 4. 8.). Näin hänen mukaansa ratkaistaisiin Hämeentien pyöräkaistojen ongelma.

Pelkään pahoin, että kokeilun maksaisivat Kallion asukkaat liikenteen lisääntymisen tuomina haittoina. Jos pohjoisesta tulevat autot eivät pääse keskustaan suoraa reittiä Hämeentietä pitkin, ne etsivät kiertotien Kallion mäkisiltä, mutkaisilta ja – Hämeentiehen verrattuna – kapeilta asuntokaduilta. Näillä asuntokaduilla läpiajoliikenne aiheuttaa oleellisesti ikävämpiä seuraamuksia asujaimistolle kuin suoralla ja siten läpiajoliikenteeseen hyvin soveltuvalla Hämeentiellä.

Entäpä mitä tällä voitettaisiin? Muutama pohjoisesta keskustaan tuleva pyöräilijä säästäisi ehkä minuutin tai pari, kun Sörnäisten rantatien hyvien pyöräteiden asemesta pääsisi huristamaan keskustaan Hämeentietä pitkin. Tämäkin etu kattaisi vain noin puolet vuodesta, jolloin sääolot ovat pyöräilylle suosiollisia. Muun ajan autoilta suljettu kaista olisi suurin piirtein autio. Kallion asukkaiden riesa lisääntyvästä läpiajosta sen sijaan olisi ympärivuotinen.

Ehdotan, että Hämeentien jalkakäytävien tilaa vievät mainosrakennelmat poistetaan ja jalkakäytävän reunaan tehdään pyöräkaistat, ei vain Hämeentielle, vaan myös Siltasaarenkadulle ja aina Pitkällesillalle asti. Muutoin pyörätie päättyisi töksähtäen Ympyrätalolle. Jollei tämä ole mahdollista, jatkettakoon Hämeentiellä nykyiseen malliin.

Ilkka Tammisola
kaupunkipyöräilijä, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat