Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Neuvokas lipunmyyjä pelasti junamatkani

Mielipide
 
Hilkka Örn
Aku Häyrynen / Lehtikuva
Juna Pasilassa Helsingissä 1. elokuuta 2014.
Juna Pasilassa Helsingissä 1. elokuuta 2014. Kuva: Aku Häyrynen / Lehtikuva

Olin lähdössä junalla Helsingistä Hankasalmelle. Junalippu oli hankittu etukäteen. Kiiruhdin Espoossa bussille, jotta ehtisin mukavasti junaan. Bussin aikataulut olivat kuitenkin muuttuneet, ja ehdittyäni asemalaiturille näin vain junan perävalot.

Ryntäsin lipunmyyntiin saadakseni muutoslipun. Siellä oli ruuhkaa, ja kolmenkymmenen numeron jälkeen pääsin kysymään, onnistuisinko saamaan lipun vielä saman päivän junaan. Ilokseni kuulin, että pääsisin Pieksämäen kautta mutta juna lähtisi ihan pian. Lippua alettiin tulostaa.

Kello kävi, mutta yllättäen pääte meni jumiin. Kun lippua ei alkanut kuulua, sanoin juoksevani junaan – maksoi mitä maksoi. Lipunmyyjä pyysi puhelinnumeroni varmuudeksi.

Ehdin juuri viimeiseen vaunuun ennen ovien sulkeutumista. Istahdin ikkunan viereen, ja samassa näin lipunmyyjän juoksevan asemalaiturilla tulostettu lippuni kädessään.

Ryntäsin ovelle, mutta se ei auennut enää, koska juna oli lähdössä. Lipunmyyjä tunki lippua ovenraosta, mutta rako oli liian tiivis, ja lippu jäi siihen roikkumaan. Siinä se sitten lepatti Helsingistä Pasilaan. Seisoin ovella ja toivoin, että se pysyisi siinä, jotta saisin napattua sen Pasilassa ovien auettua.

Kun saavuimme Pasilaan, lippu oli yhä paikallaan. Ovet aukesivat, ja lippu putosi junan alle. Komensin yhden matkustajan seisomaan ovenrakoon, jotta juna ei pääse lähtemään. Ilmavirta heitteli lippua uhkaavasti kohti junan keskiosaa. Konttasin pitkin asemalaituria, ja loppujen lopuksi sain kurkottamalla lipun hyppysiini.

Kaikki oli taas hyvin, nenä ja polvet noessa mutta lippu kourassa, vaikkakin vähän repaleisena. Junan lähdettyä Pasilasta lipunmyyjä vielä soitti ja kysyi, kuinka kävi.

Suuret kiitokset ystävälliselle ja nokkelalle lipunmyyjälle, joka todella näki vaivaa yhden pienen asiakkaan vuoksi.

Hilkka Örn
Espoo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat