Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Virkamiesten määrä on vain paisunut

Mielipide
 
Tapio Salminen

Tuomo Huhtanen osui asian ytimeen (HS Mielipide 5. 8.) kertoessaan todellisen syyn Suomen kilpailukyvyn katoamiseen: se on suunnaton turhien virkamiesten joukko, joka otti pääroolin Huhtasenkin puunkaatohankkeessa.

Kirjoitin samasta aiheesta HS:n mielipidesivulle edellisen suuren laman jo alettua vuonna 1991. Asia on edelleen ajankohtainen ja tilanne muuttumaton muilta osin, paitsi että valtionvelka on noista ajoista noin kymmenkertaistunut. Kokonaiskuva turhien virkamiesten määrästä ei ole muuttunut miksikään, vaikka poliitikot ovat tehneet silmänkääntötemppujaan todellisuuden peittämiseksi. Virastoja on muutettu liikelaitoksiksi, ja niiden palvelurakennetta on muutettu ulkoistamalla esimerkiksi kiinteistöhuoltoa ja siivousta.

Hallitus puuhastelee yhteiskuntasopimuksen kanssa ja ummistaa silmänsä tosiasioilta. Hallituksen hankkeen työllistävä vaikutus on tietysti sikäli tavattoman hyvä, että poliitikkojen, virkamiesten ja ay-liikkeiden armeijat työskentelevät kuukausien ajan yötä päivää tämän tuhoon tuomitun asian kimpussa.

Kansaa jymäytetään taas kerran sillä, että joskus vihoviimeisen neuvottelupäivän jälkeisen yön loppupalaverin jälkeen kaikki osapuolet esiintyvät silmät väsymyksestä punoittaen ja kertovat, kuinka hyvin he saivat tahtonsa läpi näissä uuvuttavissa neuvotteluissa.

Velkarahalla elätettävä virkamiesarmeija on paisunut niin suureksi, että sen pienentäminen olisi poliittinen itsemurha, ja sen ymmärtävät poliitikotkin. Lainarahan saannin loppuminen lieneekin ainoa mahdollisuus ratkaista tämä ongelma. Mitä pikemmin se tapahtuu, sen parempi Suomelle.

Tapio Salminen
Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat