Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Koulutuksesta leikkaaminen on älytön ajatus

Mielipide
 
Milla Rotgers

Pääministeripuolue keskustan vaalislogan oli "Suomi kuntoon". Koulutuksesta leikkaamallako Suomi pannaan kuntoon?

Hallituksen kaavailemat koulutusleikkaukset ovat älyttömiä. Opetuksesta, tieteestä ja kulttuurista on pitkällä aikavälillä tarkoitus leikata 681 miljoonaa euroa. Vuoteen 2019 mennessä pyritään säästämään 541 miljoonaa euroa. Säästöjä haetaan esimerkiksi jäädyttämällä opintotuen korotukset ja vähentämällä tukikuukausien määrää. Suunta on huolestuttava.

Aloitan peruskoulun yhdeksännen luokan. Tulevaisuudessa joudun luultavasti käymään töissä opiskelun ohella, jotta on varaa asumiseen ja ruokaan. Opiskelu toisella asteella on todennäköisesti muutenkin haastavaa, joten töissä käyminen samalla kuluttaa voimavaroja. Kun kuluttaa itsensä loppuun opiskelussa ja töissä, valmistuminen saattaa viivästyä. Osa ehkä keskeyttää opiskelun, ja koulutuspaikkoja jää tyhjäksi.

Moni puolue lupasi vaalien aikaan, ettei koulutuksesta leikata. Nyt siihen kaavaillaan massiivisia leikkauksia. Tämä inhottaa minua.

Koulutuksesta leikkaaminen on sama asia kuin jos maalari säästäisi maaleissa. Rahaa säästyy kyllä nyt, mutta tulevaisuudessa maksetaan sama summa kaksinkertaisesti.

Milla Rotgers
Keitele

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat