Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Insinööriosaamisesta matkailuvaltti

Mielipide
 
Raine Haikarainen

Keskustelu Helsingistä vetovoimaisena turistikohteena käy vilkkaana. Viimeksi aiheeseen puuttui professori Laura Kolbe ansiokkaassa kirjoituksessaan (HS Mielipide 7. 8.). Hänen näkemykseensä Helsingistä tarinoiden kaupunkina on helppo yhtyä.

Haluan tuoda keskusteluun vielä yhden ulottuvuuden.

Suomi on tunnetusti ollut insinöörien luvattu maa. Olemme ehkä tottuneet yhteiskuntamme tekniseen toimivuuteen siinä määrin, ettemme osaa nähdä sen kulttuurista ja matkailullista arvoa.

Helsinki voisi nykyistä rohkeammin avata maamme korkeaa osaamista vieraileville ryhmille.

Pääkaupungissamme on erittäin kehittynyt lämmönjako- ja säätelyjärjestelmä. Katri Valan puiston alla oleva maailman suurin lämpöpumppuasema tai keskustan maanalainen, kylmää säilövä tekojärvi olisivat eksoottisia tutustumiskohteita kenelle tahansa.

Tai miten olisi kiipeäminen Vuosaaren huipulle – keinotekoiselle tunturille, josta aukeaa näkymä Euroopan uudenaikaisimpaan satamaan?

Turistit ihmettelevät usein Katajanokan kärjessä kesällä joutilaina majailevia jäänmurtajia. Miksei Katajanokalla voisi olla jäänmurtajamuseota ja mahdollisuutta tutustua laivoihin? Nykyään vierailut lienevät mahdollisia vain pienille kokousryhmille.

Lakkauttamisen sijasta Helsinki voisi olla ylpeä myös 1930-luvun funkkisasussa säilyneestä yleisilmailukentästään. Moni ei tiedä, että Malmilla koulutetaan tulevia ammattilentäjiä Euroopan moderneimmalla kalustolla ja koulutusjärjestelmällä. Kentän toimintaan ja suomalaisen ilmailun historiaan tunnetaankin maailmalla yhä enemmän kiinnostusta.

Uskon, ettei tarvitse olla edes insinööri voidakseen kokea nämä korkeaan tekniseen osaamiseen ja kiinnostaviin kertomuksiin liittyvät paikat kiehtovina turistikohteina.

Raine Haikarainen
teologian tohtori
Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat