Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Viikin kehitys on pysähtynyt

Mielipide
 
Eero Helkkula

Vuosituhannen vaihteen tienoilla Viikissä tehtiin suuria, kauaskantoisia ja kunnianhimoisiakin suunnitelmia ja sijoituksia. Gardenia trooppisine puutarhoineen, yliopiston kampus, infokeskus Korona yliopiston- ja kaupunginkirjastoineen, Maaherran puisto ja ekologiakylä ovat hyviä esimerkkejä.

Nyt ideat ovat jääneet kesken ja on myös taannuttu monella tavoin.

Gardeniasta suunniteltiin uutta, suositun Talvipuutarhan veroista virkistyskeidasta erityisesti itäisen ja koillisen Helsingin asukkaille sekä paikkaa palvelemaan yliopiston ja muuta opetustoimintaa. Nyt Gardenia aiotaan lopettaa kannattamattomana.

Maaherranpuisto on ainutlaatuinen ja erityisen suunnittelukilpailun tuloksena syntynyt tutustumisen arvoinen puisto. Monipuoliset kasvilajit muodostavat opiskelun kannaltakin mielenkiintoisia näytepuutarhoja. Esimerkiksi ruusugalleriassa on 32 eri ruusulajia.

Alueella haluttiin järjestää erilaisia tapahtumia. Niin on kuitenkin "unohdettu" tehdä, eikä jatkosuunnitelmaa ole toteutettu. Seudun asukkaat eivät tiedä puistosta juuri mitään. Niinpä se on autio ja tyhjä.

Puulajipuisto, laajat luonnonsuojelualueet ja alueen arvokas lintukanta ovat yhä olemassa. Infokeskus Korona ja Viikin maatalous tarjoavat apuaan. Seudun asukasmääräkin kasvaa edelleen muun muassa Viikintien varrelle suunnitellun rakentamisen ansiosta.

Alueen houkuttelevuuden lisäämiseksi arkkitehtiryhmä esitti hiljattain muun muassa hotellia, opiskelijapubia ja yleensäkin liikealan osallistumista. Ehkäpä yleisön ideakilpailukin olisi paikallaan.

Eero Helkkula
Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat