Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ruoantuottajat ovat hatunnoston arvoisia

Mielipide
 
Anja Vitakari

Kun luin Kaisa Huttusen kirjoituksen (HS Mielipide 2. 8.), loukkaannuin ja pahoitin mieleni hänen puolestaan. Huttunen on oikeassa vaatiessaan arvostusta ruokamme tuottajia kohtaan.

Sota-ajan lapsena tiedän, ettei ruoansaanti ole itsestään selvää. Nykyajan ihmiset, aina päättäjiä myöten, tuntuvat uskovan niin. Jos maailman kriisi pahenee, ei Mutti Merkel, kuten saksalaiset liittokansleria kutsuvat, lähetä meille ruokaa sen enempää kuin kukaan muukaan.

On erittäin lyhytnäköistä saattaa maatalous siihen jamaan, että suuri osa tuottajista luopuu sekä viljanviljelystä, vihannesten kasvattamisesta että karjanhoidosta.

Ruoan kalleus johtuu lähinnä kaupan keskittymisestä ja kauppaketjujen ahneudesta. Niiden "hintakilpailu" on lähinnä suuri puhallus. Jos tuotteen hinta on alennettu, se otetaan toisessa takaisin. Tuottajille sanellaan maksettu hinta: ota tai jätä.

Vaikka olen syntyperäinen helsinkiläinen ja siellä suurimman osan elämääni asunut, vietin lapsuudenkesäni tätini maatilalla. Opin arvostamaan maaseutua ja siellä eläviä, uutterasti työtä tekeviä ihmisiä. Täällä eletyt runsaat 22 vuotta ovat suurentaneet arvostustani entisestään.

Minua surettaa, että päättäjät tuhoavat maaseutua parhaansa mukaan euronkuvat silmissään. Täällä on hyvä elää.

Suomella on aarre, jonka arvoa ei ymmärretä: maaseutu. Toivottavasti ymmärrys löytyy ennen maaseudun täydellistä tyhjentymistä. Arvostan Huttusen lypsämää maitoa omassa ruokapöydässäni, samoin hänen työtänsä.

Anja Vitakari
Kouvola

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat