Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Onko pääsy pääkaupunkiin kielletty?

Mielipide
 
Annamari ja Antti Jokinen

Perheemme asuu kymmenen kilometrin päässä Helsingin keskustasta Espoon puolella. Olemme halunneet kotimme sijaitsevan lähellä työ- ja asiointipaikkojamme ja hyvien julkisten liikenneyhteyksien varrella, jotta emme rasita pitkillä pendelöintimatkoilla ilmastoa emmekä itseämme. Kulkeminen on ollut sujuvaa bussilla 106 Kamppiin tai bussilla 212 Elielinaukiolle.

Nyt olemme kuitenkin jääneet mottiin, kiitos HSL:n. Ensin linja 106 siirtyi kiertoreitille metrotyömaan vuoksi, mikä lisäsi matka-aikaa noin 40 prosentilla eli 15 minuutilla. Viimeinen niitti on linjan 212 päätepysäkin siirtäminen ensi viikolla Elielinaukiolta Meilahteen. Liikennevälineen vaihdon kanssa matka kestänee noin 45 minuuttia entisen 25 minuutin sijaan. Myös värjöttely pysäkillä lisääntyy.

HSL:n mukaan Elielinaukion liikennettä on vähennettävä keskustakirjaston rakentamisen vuoksi, ja siksi harvimmin kulkevien linjojen päätepysäkit on siirretty sieltä pois. Tietyiltä suunnilta ei siis pääse lainkaan suoraan keskustaan. Tämä on eriarvoistava ratkaisu. Liikenteen rajoittaminen pitäisi kohdistaa tasaisesti kaikkiin linjoihin. Esimerkiksi osa kaikkien linjojen vuoroista voisi ajaa keskustaan, osa jäädä ulkopuolelle.

Työ- ja koulumatkat on pakko tehdä, mutta ostos-, kulttuuri- ja ravintolaeuromme kulkeutunevat vastedes jonnekin muualle kuin Helsinkiin. Arvelemme myös, että moni vastaavassa tilanteessa oleva siirtyy yksityisautoiluun, mikä ei liene HSL:n tavoitteiden mukaista.

Annamari ja Antti Jokinen
Espoo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat