Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mihin voimalan jäte joutuu?

Mielipide
 
Sven-Olof Jakobsson

Samalla kun esimerkiksi Ruotsi ja Saksa ovat päättäneet luopua ydinvoimasta, monet suomalaiset poliitikot ja energiateollisuus suhtautuvat lyhytnäköisesti ydinvoimaan. Vaikuttaa siltä kuin kokonaiskuva ydinvoiman ja sen radioaktiivisten jätteiden riskeistä olisi edelleenkin hämärän peitossa – vastuusta puhumattakaan.

Tämä tarkoittaa, että ydinvoiman kannattajien ja energia-alan asiantuntijoiden suunnitelmissa ei ole sijaa kestävälle kehitykselle, kun he näyttävät pyrkivän aiheuttamaan ongelmia tuleville sukupolville taloudellisten tavoitteidensa vuoksi.

He yrittävät puolustella hankettaan vakuuttamalla, että ydinvoimalaitosten ainoa radioaktiivinen jäte muodostuu kiinteästä aineksesta, jonka loppusijoituspaikka olisi peruskallio. He kuitenkin jättävät kertomatta, että ydinvoimalaitosten käytön yhteydessä muodostuu samanaikaisesti myös radioaktiivisia ydinjätteitä kaasun ja nesteen muodossa. Miksi he eivät kerro, mihin nämä jätteet joutuvat?

Jos ydinvoiman kannattajat jättävät tämän tietoisesti kertomatta, heillä täytyy olla oma moraalinsa, joka ei ole yhteensopiva yleisinhimillisen moraalin kanssa. He kannattavat ydinvoimaa, vaikka se uhkaisi kansallista tai koko maailman turvallisuutta.

Sven-Olof Jakobsson
Kokkola

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat