Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pankkiasioinnissa on kummajainen

Mielipide
 
Jukka Hätinen

Sähköinen asiointi pankeissa sujuu kuin rasvattu ja säästää asiakkaan aikaa ja askeleita. Epäilemättä se on tuonut myös pankeille huomattavaa hyötyä. Tavanomaisen pankkiasioinnin raju väheneminen on supistanut toimipaikkojen ja samalla henkilökunnan määrää huomattavasti. Ei ole siis ihme, että pankeilla menee lamasta huolimatta hyvin.

Yksi rahansiirtoon liittyvä ominaisuus on kuitenkin jäänyt pankeille ikään kuin muistona niistä ajoista, jolloin täyteltiin pankkisiirtolomakkeita. Silloin rahan siirtämiseen kului 1–2 päivää, jos kyseessä oli jokin muu kuin oma pankki.

Kun on oppinut käyttämään nykyistä kätevää sähköistä pankkipalvelua ja varsinkin maksamaan laskuja sähköisesti, joutuu ymmälle siinä vaiheessa, kun pitäisi tältä istumalta tai edes samana päivänä siirtää rahaa johonkin toiseen pankkiin, vaikkapa siellä olevalle omalle tilille. Siirtämiseen tulee jokin kummallinen pankkien rahaliikenteen seisahdusaika. Liekö tämä pankkien yhdessä sopima käytäntö?

Jos siirto tehdään perjantaina, se saattaa kestää jopa viikonvaihteen yli. Muina arkipäivinä tämä normaalisti niin kovin sähäkkä rahan siirtäminen hoituu joka tapauksessa vasta seuraavana päivänä.

Kyse ei ole siitä, etteikö toiminta olisi laitteiden puolesta mahdollista hoitaa niin sanotusti ajantasaisesti. Saman pankkiryhmän asiakkaiden välinen rahaliikenne sujuu niin kuin pitääkin, olkoon konttori vaikkapa Honolulussa.

Asian tekee kummalliseksi se, että tätä "korkojen keräämisleikiksi" haiskahtavaa toimintaa pitävät yllä kaikki rahalaitokset eikä yksikään pankki ole ainakaan toistaiseksi luopunut siitä edes pr-syistä.

Onko kyse laittomasta yhteisestä, vaikkapa vain sanattomasta sopimuksesta?

Jukka Hätinen
Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat