Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Paikallisoppaat mukaan kehittämään matkailua

Mielipide
 
Anu Nylund

Helsingin matkailu on saanut ansaittua huomiota Helsingin Sanomissa. Laura Kolben (HS Mielipide 7. 8.) mainitsemat aiheet ja tarinat ovat jo mukana matkailupalveluiden tuotteistamisessa. Tuotteet ja asiakkaat eivät kuitenkaan vielä täysin kohtaa toisiaan, eikä uusia tuotteita saada markkinoille.

Suomea markkinoidaan matkailustrategian mukaisesti "moderneille humanisteille", mutta nyt Helsinkiin saapuvista matkailijoista vain harvat arvostavat yhteisöllisyyttä, kokemuksia ja ekologisia arvoja.

Kiinalaiset matkailijat kuluttavat matkoillaan eniten rahaa. He haluavat nähdä ja ostaa mahdollisimman paljon mahdollisimman lyhyessä ajassa.

Risteilyvieraat eivät vielä hevin lähde bussikierroksen sijaan luontoon rauhoittumaan tai kokemaan paikallisuutta ratikkaretkellä.

Harva asiakaspalvelija tietää, mikä on Suomen matkailun brändi tai mille kohderyhmille Helsinkiä markkinoidaan.

Strategiat ja brändityöryhmien tulokset tulee jalkauttaa asiakaspalvelua tekeville matkailun ammattilaisille ja ottaa heidät mukaan matkailun kehittämisen työryhmiin. Matkailijoilta saatu suora palaute tulee myös hyödyntää.

Matkailupalvelua ei voida ulkoistaa muualle, mutta matkailutulosta osa voi jäädä saamatta. Moni matkailija saapuu Helsinkiin vain päiväksi, toisinaan omalla linja-autolla. Ulkomaiset matkanjohtajat toimivat joskus myös paikallisoppaina. Suomeen jäävä matkailutulo jää tällöin mitättömäksi – etenkin jos ravintolatkin ovat kiinni.

Suomen matkailu ei tarvitse matkailuministeriötä, mutta poliittista vaikuttamista, näkyvyyttä, arvostusta ja uudenlaista johtamista kyllä. Matkailu on vakavasti otettava kansainvälinen elinkeino, jonka yksi tärkeä tavoite on tehdä matkailijoista onnellisia – ja tarjota työtä paikallisille.

Anu Nylund
yhteiskuntatieteiden maisteri,
matkailututkimus
Helsinki-opas, matkailun opettaja
Hyvinkää

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat