Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yhteiskuntasopimus pitäisi saada synnytettyä

Mielipide
 
Mika Majander

Säästötalkoitamme vaivaa nurinkurinen logiikka. Mielenosoitusten ja median viesti on aina sama: lista asioita, joista ei saa säästää. Tästä ei ole mitään apua nyt, kun yhteinen taloutemme elää yli varojensa.

Ihmisten fokus kääntyy median ansiosta muutamiin Portugaliin pakeneviin eläkeläisiin. Näin saadaan oikeutus olla tekemättä mitään. Miksi minä olisin talkoissa mukana, kun joku toinen pakenee vastuuta? Selän kääntäminen isänmaalle ei ole kannatettavaa. Lieveilmiönä tämä on onneksi varsin pieni.

Lähes kaikki haluavat säästää suurituloisilta. Mediassa kerrotaan, kuinka toimitusjohtaja voi tienata 30 kertaa duunaria enemmän. Kukaan ei muista mainita, että sama toimitusjohtaja maksaa veroja jo ainakin 60 duunarin edestä. Meillä on aivan liian vähän suurituloisia, jotta heiltä vielä lisää ottaminen voisi ratkaista ongelman.

Ainoa tie eteenpäin on löytää ne asiat, joista voimme säästää, ja keksiä, miten tehostaa yhteisten varojen käyttöä. Jos edes puolet "minulta ei saa ottaa mitään" -energiasta olisi käytetty ratkaisujen hakemiseen, olisimme jo hyvän matkaa toipumisen polulla.

Meillä on onneksi olemassa pitkospuut, jotka vievät pois tästä suosta. Hallitus palkitsee veronalennuksilla, kunhan vain yhteiskuntasopimus syntyy. Epäonnistuminen johtaa leikkauksiin.

Säästämällä emme pääse eteenpäin. Veronalennukset ovat Suomen kaltaisessa äärimmäisen korkean veroasteen maassa mainio keino elvyttää.

Nyt työmarkkinajärjestöjen askelten pitäisi pysyä tiukasti polulla. Jokaisella harha-askeleella saappaan varsi hörppää ja yhteinen taival hankaloituu.

Uskon, että voimme löytää sisua, rohkeutta ja voimaa nousta ylös tästä suosta ja ottaa suunta kohti parempaa tulevaisuutta. Se olisi suomalainen teko.

Mika Majander
Kauniainen

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat