Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tapahtumat onnistuvat parhaiten yhteistyössä

Mielipide
 
Päivi Kippo-Edlund

Mari Laaksonen kirjoitti (HS Mielipide 8. 8.), ettei Helsingistä pidä tehdä nukkumalähiötä. Kirjoittaja pitää Helsingin ympäristökeskuksen soittoaikarajoituksia liian tiukkoina ja epätasapuolisina.

Helsingissä järjestetään vuosittain 70–80 tapahtumaa, joista tulee tehdä ympäristönsuojelulain mukainen meluilmoitus. Meluilmoitusmenettelyn tarkoituksena on pitää tapahtumista asukkaille aiheutuvat meluhäiriöt kohtuullisina. Päätöksissä annetaan määräyksiä melurajoista ja tiedottamisesta sekä tapahtumien päättymisajoista.

Eniten häiritsevyyteen vaikuttavat aikarajat. Päättymisaikoja asetettaessa huomioidaan tapahtumien määrä alueella ja sen läheisyydessä, asutuksen läheisyys ja valitusten määrä aiemmista vastaavista tapahtumista sekä melun leviämismahdollisuudet ympäröiville asuinalueille. Siksi kaikkien tilaisuuksien aikarajat eivät ole samat.

Keskustelu festivaalien ja konserttien päättymisajoista osoittaa, että yhteistyötä on tehtävä tapahtumapaikkojen suunnittelun, tapahtumapaikkavarauksien ja tapahtumien ohjeistuksen osalta. Tapahtumajärjestäjät joutuvat valmisteluissaan ottamaan yhteyttä moniin tahoihin.

Meluilmoitukset tehdään usein, kun muut tapahtumajärjestelyt ovat jo sovittuja. Kaupungin eri toimijoiden tehtävänä on löytää tapahtumien järjestelyille ratkaisut, jotka tyydyttävät sekä tapahtuma-alueiden lähiympäristössä asuvia että tapahtumajärjestäjiä ja kävijöitä. Näin Helsinkiä voidaan kehittää tapahtumamyönteisenä ja elävänä kaupunkina.

Päivi Kippo-Edlund
ympäristönsuojelupäällikkö
Helsingin ympäristökeskus

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat