Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mitä Stubb tarkoittaa Suomen kilpailukyvyllä?

Mielipide
 
Antti Saari

Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok) on toistuvasti korostanut yhteiskuntasopimuksen syntymisen tärkeyttä Suomen kilpailukyvyn parantamiseksi. Tässä Stubb on verrannut Suomea erityisesti Saksaan, Ruotsiin ja Tanskaan, joiden etumatkaa tulisi kuroa umpeen juuri yhteiskuntasopimuksen avulla.

Tunnetut kansainväliset vertailut kertovat Suomen kilpailukyvystä jotakin aivan muuta. Esimerkiksi Maailman talousfoorumin viimeisimmässä kilpailukykyraportissa (GCR 2014–2015) Suomi on 4. sijalla, Saksa 5:nnellä, Ruotsi 10:nnellä ja Tanska puolestaan 13. sijalla.

Maailmanpankin yritystoiminnan helppoutta mittaavalla Ease of Doing Business -listalla Tanska on tosin kirinyt 9. sijalla olevan Suomen edelle neljänneksi. Ruotsi on sijalla 11 ja Saksa sijalla 14.

Suomen tapa hoitaa talouden taantumaa kiristyspolitiikalla on viime aikoina herättänyt kansainvälisten talouden asiantuntijoiden joukossa hämmennystä. Stubbin olisikin nyt syytä täsmentää hallituksen varsin erikoista näkemystä kilpailukyvystä.

Antti Saari
tutkijatohtori, Tampere

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat