Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pienhiukkasten haitoista on uutta tietoa

Mielipide
 
Tarja Koskentalo

Markku Turpeinen kommentoi (HS Mielipide 13. 8.) HS:n kaupunkisivujen ilmanlaaturaporttia, joka kertoo pääkaupunkiseudun edellisen päivän ilmanlaadusta Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymän (HSY) mittauksiin perustuen. Raportissa käytetään ilmanlaadulle luokittelua hyvästä erittäin huonoon. Luokittelu perustuu Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen arvioon eri ilmansaasteiden pitoisuuksien yhteydestä terveyshaittoihin.

Ilmanlaatu on usein tyydyttävä (keltainen), jolloin terveyshaitat ovat epätodennäköisiä. Kun ilmanlaatu luokitellaan huonoksi (punainen), terveyshaitat ovat mahdollisia. Kaikkien mittausasemien tuloksia voi seurata helposti HSY:n verkkosivuilta sekä raitiovaunujen ja metrojen näytöiltä.

Pienhiukkasten haitallisuudesta on viime aikoina saatu uusia tutkimustuloksia, minkä vuoksi HSY on laajentanut seurantaansa pääkaupunkiseudulla. Jos esimerkiksi pienhiukkasten määrä kasvaa suureksi, HSY ja kunnat viestivät terveyshaitoista asukkaille laajalti. On tärkeää, että pienhiukkasten haitallisuus otetaan huomioon myös kaupunkisuunnittelussa. Altistumisen kannalta merkityksellisimpiä ovat liikenteen ja tulisijojen päästöt.

Tarja Koskentalo
ilmansuojeluyksikön päällikkö, HSY

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat