Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kännyköiden terveysriskit pitäisi ottaa huomioon

Mielipide
 
Hanna Nurminen

Helsingin Sanomien kuluttajasivulla pohdittiin (Talous 11. 8.), mitä kannattaa ottaa huomioon, kun hankkii lapselle ensimmäistä kännykkää. Argumentteja on monenlaisia: puhelintyypin valintaan saattaa jutun mukaan vaikuttaa se, mihin tarkoitukseen puhelinta käytetään. Vanhempia neuvotaan keskustelemaan lapsen kanssa esimerkiksi siitä, miten kuvia ladataan ja minne.

Jutussa haastateltu digitaalisen median asiantuntija Veera Uusoksa viittaa myös turvallisuuteen: "On mukava tietää, että tarpeen tullen lapsi saa yhteyden vanhempiinsa."

On yllättävää ja mielestäni vastuutontakin, että nimenomaan kuluttajasivulla matkapuhelinten turvallisuutta käsitellään näin yksiulotteisesti. Yllättävää on myös se, että uuden median asiantuntija ei ota esiin kännykän käytön mahdollisia terveysvaikutuksia.

Kansainvälinen syöväntutkimusjärjestö IARC on luokitellut kännyköiden tuottaman säteilyn mahdollisesti syöpää aiheuttavaksi.

Suomen säteilyturvakeskus (STUK) taas toteaa verkkosivuillaan, että lasten matkapuhelinten käyttöä on hyvä rajoittaa. Varoitus on peräisin vuodelta 2009, jolloin älypuhelimet internetyhteyksineen eivät vielä olleet yleisessä käytössä.

Hanna Nurminen
filosofian kandidaatti, Naantali

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat