Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Palkkojen korotus ei aina ole työntekijöiden etu

Mielipide
 
Martti Kaunismäki

Ammattiyhdistysliikkeen tehtävänä on työntekijöiden aseman parantaminen. Liitot ovatkin aktiivisia, mutta niissä ei tiedetä ihan tarkkaan, mikä on työntekijöille hyväksi.

Tällä hetkellä ay-liike katsoo, että palkkatason maksimointi on jäsenistön etu. Ei ole väliä, onko huomenna enää koko työpaikkaa jäljellä.

Ay-liikkeen pitäisi varmistaa jäsentensä ansiot myös tulevaisuudessa. Silloin ay-liikkeen vastuullinen edunvalvontatyö olisi tärkeä osa pitkäjänteistä suomaisen työn ja osaamisen markkinointia.

Ammattiyhdistysliikkeessä pitää osata myös nähdä, että palkkatason alentaminen voi olla pidemmällä aikavälillä jäsenistön etu. Ei voi olla suomalaiselle työntekijälle edullista, että hänen palkkansa hinnoitellaan niin suureksi, ettei markkinoilla enää olla kilpailukyisiä eivätkä työn tulokset käy kaupaksi sen paremmin ulkomaisille kuin kotimaisillekaan kuluttajille.

Ay-liike voisi ottaa tällaisen palkkojen säätelyn osaksi toimenkuvaansa. Se voisi itse ehdottaa alennuksia niiden alojen palkkauksiin, jotka ovat menettämässä kilpailukykyään. Uskon, että ay-liikkeellä on palveluksessaan asiantuntijoita, jotka voisivat tehdä tällaista säätöä. Alentaahan kauppiaskin hintojaan, kun kauppa ei käy.

Ay-liikkeellä on tässä asiassa hyvin suuri vastuu. Liikkeen on pohdittava suomalaisen työn tulevaisuutta tarkasti.

Kilpailukykyämme ei pidä rapauttaa hetkellisen isomman liksan takia. Tarvitsemme kaikki työkykyiset töihin lisäämään kansamme hyvinvointia. Pieni työttömien suhteellinen osuus osoittaa riittävän kilpailukyvyn, iso työttömyysprosentti taas ilmaisee riittämätöntä kilpailukykyä.

Martti Kaunismäki
insinööri, yrittäjä
Lapua

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat