Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Veroja maksaa mieluusti, kun tietää, mihin ne menevät

Mielipide
 
Sirkka-Liisa Rautioaho

Seurasin Helsingin Kauppatorilla sivusta kahden miehen englanninkielistä ostotapahtumaa. Kävi ilmi, että ostaja oli hollantilainen, ja myyjäkin näytti ja kuulosti ulkomaalaiselta. Jutustelun aihe oli Suomen verotus. Myyjä kertoi, miten verotus hoidetaan käytännössä hänen osaltaan, ja lisäsi sitten maksavansa mielellään veroja Suomeen.

Olin pudota istualleni hämmästyksestä. Tunnustaudun iloiseksi veronmaksajaksi – siitä huolimatta, että tähän mennessä olen maksanut enemmän kuin saanut. Olen tehnyt pitkän uran hyvässä ammatissa ja netonnut vain sen, minkä kaikki muutkin. Saan kuitenkin mittavasti mielenrauhaa siitä, että katuvalot toimivat ja lapseni voivat opiskella. Ja jos jonain päivänä vakava sairaus yllättää, ei tarvitse kaivella rahapussin pohjia.

Mutta että ulkomaalaisen suusta kuulee tällaista! Kun sitten haastattelin miestä, hän kertoi olevansa kotoisin Espanjasta. Hän sanoi maksavansa mielellään veroja, koska näkee, että täällä rahat menevät siihen, mihin kuuluukin. Heillä Espanjassa kaikki on rempallaan ja päättäjät ajavat Rolls Roycella, mutta täällä rakennetaan lastensairaaloita.

Tästä kohtaamisesta jäi iloinen mieli koko loppupäiväksi.

Sirkka-Liisa Rautioaho
Vantaa

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat