Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kännykän säteilyllä ei todettuja haittavaikutuksia

Mielipide
 
Tapio Ala-Nissilä Vesa Linja-aho

Hanna Nurminen kritisoi (HS Mielipide 15. 8.) HS:n kuluttajasivujen (Talous 11. 8.) juttua, jossa käsiteltiin matkapuhelimen hankintaa lapselle. Nurmisen mielestä on yllättävää ja vastuutontakin, että jutussa ei oteta esille kännykän käytön mahdollisia terveysvaikutuksia.

Nurminen vetoaa syöväntutkimusjärjestöön, joka on luokitellut kännykkäsäteilyn mahdollisesti syöpää aiheuttavaksi. Nurminen jättää mainitsematta, että tähän samaan 2B-luokitustasoon kuuluvat muun muassa kahvi ja säilykevihannekset.

Heikkojen sähkömagneettisten kenttien vaikutusta ihmisiin on tutkittu perusteellisesti. Nykytieteen mukaan matkapuhelimen säteilyllä ei ole vaikutuksia ihmisen terveyteen. Näin ei voisikaan olla, koska kännyköiden heikko säteily ei vaikuta solutasolla vaan lämmittää hieman kudoksia paikallisesti. Syöpätapaukset eivät ole lisääntyneet, vaikka matkapuhelinten käyttö on lisääntynyt räjähdysmäisesti.

Jos jokin pieni riskin kohoaminen joskus pystytäänkin toteamaan, se on mitätön terveysriski verrattuna esimerkiksi ilmansaasteisiin tai liikunnan puutteeseen.

Tapio Ala-Nissilä
fysiikan professori, Aalto-yliopisto
Vesa Linja-aho
tietokirjailija, Espoo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat