Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tuottavuuskeskustelu on sivussa ytimestä

Mielipide
 
Arto O. Salonen

Kansakuntamme tuottavuuskeskustelua käydään sivussa siitä, mikä ihmistä vie. Tuottavuuden ytimeen päästään, jos tunnistetaan niitä asioita, jotka virittävät meitä ihmisiä ja antavat voimaa herätä huomiseen.

Perhe, työyhteisö tai kansakunta, jossa on mahdollista kokea olevansa päivä päivältä arvokkaampi ihminen, menestyy kaikilla menestymisen osa-alueilla. Se saa ihmisen ylittämään itsensä. Vanhanaikaisen kilpailullisuuden lisääminen tehostamistoimenpiteenä ei enää toimi. Kilpailemme jo nyt toisemme voimattomiksi.

Mitä tapahtuisi tuottavuudelle, jos yritysjohto onnistuisi houkuttelemaan erilaisten työntekijöiden parhaat puolet esiin? Mitä jos työyhteisössä päätetään alkaa kannattelemaan jokaisessa meissä olevaa erinomaisuutta? Kaikki saisivat loistaa, eikä häviäjiä olisi.

Onko kukoistavan perheen, oppilaitoksen, työpaikan ja kansakunnan idea siinä, että paras meistä on se, joka saa muut loistamaan? Jos keskitymme vapauttamaan ihmisen täyttä potentiaalia käyttöön, kaikki voittavat.

Arvokkaaksi ihmiseksi itsensä kokeva saa ihmeitä aikaan, mutta mitättömäksi itsensä kokeva on uhka itselleen ja toisille.

Arto O. Salonen
dosentti, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat