Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lasten on voitava liikkua treenaamatta tosissaan

Mielipide
 
Iloisen liikkujan äiti

Liikunta on hyväksi lapsille. Terveydellisten vaikutusten lisäksi liikunnasta saa monenlaisia sosiaalisia ja henkisiä hyötyjä. Kouluissa liikuntaa lisätään, ja lasten vanhempia kannustetaan tukemaan liikunnallisia harrastuksia.

Meillä on seitsemänvuotias erityislapsi, joka nauttii liikunnasta täysin siemauksin aina, kun vain saa siihen mahdollisuuden. Hän onkin ollut jo vuosien ajan innokkaasti mukana muun muassa lähikoululla harjoituksia pitävässä koripallojoukkueessa.

Harrastukseen tuli kuitenkin yllättävä käänne: treenien kerrottiin muuttuvan alkavana syksynä niin, että niissä keskitytään totiseen pelaamiseen ja kilpailuihin valmistautumiseen. Treenikertoja on kolme viikossa entisen yhden sijaan. Vaihtoehtoja ei ole.

Meille tämä merkitsee, että tie nousee pystyyn. Poika on kasvanut iloisesti yhdessä liikkuvien lasten ikäluokasta verenmaku suussa valmennettaviin.

On kaiketi ymmärrettävää, että tosissaan treenaavillekin tarvitaan omat ryhmänsä. Surettaa kuitenkin, että ne lapset, jotka hyötyisivät kenties eniten liikunnan yhteisöllisistä vaikutuksista, jätetään syrjään. Voisiko ajatella, että perustettaisiin ryhmiä myös näille lapsille?

Meillä on onnea: olemme löytäneet muita liikuntaharrastuksia tilalle. Koripalloa tulee silti ikävä.

Iloisen liikkujan äiti
Julkaisemme kirjoituksen
poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat